License

2015-06-22 -> 2018-01-06


Logo

Alliance Française i Sønderborg


Alliance Française i Sønderborg

Aktuelt


Histoire d'un peintre DK - F

Mandag den 15. januar 2018 kl. 19:00 i Multikulturhuset, lokale mp 1.1 (lokalet ved siden af det tyske bibliotek, på 1. sal = 2. etage).

Kunstmaleren Jens Uffe Rasmussen holder et billedforedrag om sit arbejde i Paris, Lyon og Provence.

Jens Uffe Rasmussen vil fortælle om de steder, hvor motiverne til litografier og akvareller er fundet. Det bliver også en fortælling om arbejdet med billedernes koloristiske og kompositionsmæssige ideer.

Fra Paris er det to litografiske billedserier, som også blev til to bøger: "Rue de la Roquette" og "Marais". Gennem årene har der været ophold i Cité Universitaire, Bikubefondens Kunstnerbolig og i Den Danske Stats Legatbolig i Paris. Trykningen af litografiserien "Rue de la Roquette" blev udført i et grafisk værksted i Paris under flere ophold over tre år. Det var mødet med mennesker i Paris, der gav idéer og inspiration til arbejdet med de to billedserier som portrætterer en gade og et kvarter i Paris.

Opholdet i Lyon var et udvekslingsophold mellem Fyns Grafiske Værksted og værkstedet L'Impreinte i Lyon. Under opholdet arbejdede Jens Uffe Rasmussen med Lyon som motiv og billederne blev udført som collografier i L'Impreintes værksted. Jens Uffe Rasmussen vil fortælle om sit samarbejde med kunstnerne i Lyon og om byens kulturliv.

Gennem mange år er Jens Uffe Rasmussen vendt tilbage til Provence for at arbejde med akvareller ved byen Roussillon i Vaucluse området. Det er de gamle okkerminer omkring byen, som tiltrækker med et væld af gule og røde farver. Akvarellerne herfra har givet inspiration til udsmykninger og farvesætning af arkitektur.

I 2009 og 2016 var det den ensomt beliggende by Fox Amphoux i Provence, nær Aix en Provence, som var udgangspunktet for akvarel-studier af landskaber. Det var et ophold i "Anne-Grethes Hus" en dansk kunstnerbolig.

Alle steder har det været et spørgsmål om indlevelse og om at fange og gengive indtrykkene i form og farve. Forhåbentlig vil dette foredrag give indtryk af steder i Frankrig og et indblik i arbejdet med det koloristiske i litografier og akvareller.

Foredrag på fransk v. Jens Uffe Rasmussen, kunstmaler.

Jens Uffe Rasmussen


Conversation

Rencontre informelle pour parler/bavarder en français dans un cadre convivial. (Gratuit.)

Sidste tirsdag i måneden. / Le dernier mardi au mois.

Næste møde:
- tirsdag den 30. januar 2018, kl. 18:30 på "Sønderborghus", Løngang 1, Sønderborg.

Rencontre prochaine:
– mardi, 30 janvier 2018 à 18h30 au "Sønderborghus", Løngang 1, Sønderborg.

Bienvenu à tous!

soenderborghus


Aktuelt
Contact
Devenir membre
Programme
Conversation
Franskkursus
Films français
Newsletter
Bibliothèque
Invitations des AF voisines
AF links
Liens généraux
Vedtægter