License Facebook

2015-06-09 -> 2019-02-04


Logo

Alliance Française i Sønderborg


Alliance Française i Sønderborg

Programme 2018/2019


Pétanque & KULTURNATTEN

Fredag den 24. august 2018, kl. 18:00 - ca. 21 på Pétanque-banen ved Ishuset "Promenaden", Nørre Havnegade

Kom og vær med til en omgang pétanque! I anledning af kulturnatten i Sønderborg tilbyder Alliance Française Sønderborg at prøve kræfter med dette velkendte traditionelle sydfranske spil.
Instruktion på fransk (og dansk) v. Guillaume Zouaout og bestyrelsesmedlemmer.

Petanque


Frankrig for alle

Onsdag den 26. september 2018 kl. 19:00 i Multikulturhuset, Salen

Alle tilhørere til foredraget, også AF's medlemmer, skal købe en billet til 80 kr. enten via bibliotekets hjemmeside eller på biblioteket i åbningstiden. Man kan ikke regne med at kunne betale ved indgangen.
Bbibliotekets hjemmeside

Med præsident Emmanuel Macron er Frankrig blevet et land i rivende udvikling, fyldt med optimisme, konflikter og drama. Men Frankrig er også en idé, en forestilling om menneskerettigheder med bud til alle og enhver, ikke kun de franske. Bjørn Bredal fortæller både om det aktuelle Frankrig og om Frankrig som universel idé.

Bjørn Bredal er forstander på Johan Borups Højskole i hjertet af København, tidligere kulturredaktør på dagbladet Politiken og desuden forfatter. I 2016 udkom "Frankrig for alle".

Foredrag på dansk v. journalist/forfatter/højskole-forstander Bjørn Bredal.

Bjørn Bredal


Finurligheder i det franske sprog

Mandag den 22. oktober 2018 kl. 19:00 i Multikulturhuset, lokale M 3.3

Hvorfor ser danske praktikanter altid bestyrtede ud på kontoret i Frankrig, når man beder dem hente firmaets tampon? Hvorfor er det vigtigt at skelne mellem om en kvinde bærer le eller la voile? Hun giver også sjove råd til at passe på les faux amis, om de pudsige udtryk med dyr og frugt i forbindelse med menneskets krop, om forkortelser, om fantasifulde synonymer og ligeså fantasifulde kælenavne, om den store respekt for det franske sprog. Det bliver ikke kedeligt!

Charlotte Montiel flyttede fra København til Paris i 1986, hvor hun etablerede firmaet "Catamaran". Firmaet har siden 1994 hjulpet især danske og franske virksomheder med administrative opgaver, oversættelse, undertekstning, messeassistance, marketing på fransk, organisering af studieture og meget mere.

Foredrag på fransk v. Charlotte Montiel, Paris

Charlotte Montiel


Immigrationen i Frankrig

Tirsdag den 20. november 2018 kl. 19:00 i Multikulturhuset, lokale MP 1.1

Frankrig har til alle tider taget imod fremmede – inkl. kunstnere og videnskabsmænd, fx Leonardo da Vinci. Men det var den industrielle revolution i det 18./19. århundrede med strømmen af europæiske tilflyttere, der gav startskuddet til immigrationen, som vi forstår den i dag. Efter 2. verdenskrig kom indvandrerne hovedsageligt fra Nordafrika med de dertil hørende racistiske og politiske spændinger. I dag er den officielle indvandring slut og er blevet efterfulgt af illegal indvandring og senest migrantkrisen, som er svær at håndtere.

Foredrag på fransk v. Jean-Pierre Mabire, Holstebro

Immigrationen i Frankrig


En vinter i Grønland – 5 måneder i Nuuk

Torsdag den 31. januar 2019 kl. 19:00 i Multikulturhuset, lokale M 3.1

Vores formand, Anne, var bosat i Nuuk fra februar til juli 2017. Hun vil vise billeder og fortælle om hendes liv nordpå: om dagligdagen i en lille storby, om ”ægte vinter” og en fantastisk natur. Hun vil også komme ind på udfordringerne Grønland står overfor i dag – f.eks. sprog, uddannelse, arbejde, logistik og forholdet til Danmark. Har det moderne velfærdssamfund i Grønland en chance fremover? Og hvad med klimaforandringerne: Er de en fordel eller ulempe for landet?

Billedforedrag på fransk v. Anne Graehn, Sønderborg.

En vinter i Grønland


Nyt på det franske bogmarked

Onsdag den 20. marts 2019 kl. 19:00 i Multikulturhuset, lokale M 3.1

I dag findes der flere og flere forlag, der udkommer flere og flere bøger og antallet af forskellige "priser" eksploderer. At vælge, hvad man skal læse, bliver sværere og sværere. Geneviève Munck giver en ajourføring omkring emnet og taler om de bøger, der har været meget omtalt på det seneste, prisvinderne, men også – og måske især – de værker, hun selv mener, fortjener omtale.

Stiften skriver: Geneviève Munck stammer fra en optikerfamilie, men har sin boghandlererfaring fra først sin onkels boghandel og siden fra Akademisk Boghandel, hvor hun med tiden blev chef for udlandsafdelingen. Ved siden af sin boghandel underviser hun også i fransk på aftenskole og i privat regi. Hun har stadig fransk pas, men efter 44 år i Danmark har hun erkendt, at det er her, hun har hjemme. Og sådan er det med mange franskmænd i Jylland, siger hun. I København føler de sig stadig som franskmænd, men i Jylland falder de til. Foto: Kim Haugaard Foto: Kim Haugaard

Foredrag på fransk v. Geneviève Munck, århus.

Geneviève Munck


Generalforsamling, derefter fransk hygge

Tirsdag den 30. april 2019 kl. 18:00 i Multikulturhuset, lokale M 3.3

Vær med til en hyggelig aften som afslutning på sæsonen.

Kl. 19:00 Fransk hygge...

Nærmere oplysninger tættere på datoen på hjemmesiden/i nyhedsbrevet.

¡ NB: Efter kl.18:00 åbens yderdøren til Multikulturhuset med sygesikringsbevis + låne-kode !

assemblée générale vin-et-fromages

Der sælges vin og vand i pausen (hhv. 20/5 kr. pr. glas). – Gæstebetaling: 50 kr./foredrag.


Aktuelt
Contact
Devenir membre
Programme
Conversation
Franskkursus
Films français
Newsletter
Bibliothèque
Invitations des AF voisines
AF links
Liens généraux
Vedtægter